Cermax

Uw partner in constructie

Over CERMAX

CERMAX was onderdeel van Hermans van den Bossche machinery bv. Sinds 1 januari 1999 gevestigd in Schoondijke. Op de plaats waar vroeger Cebeco sinds 1954 een vestiging had.

Na eerst 5 jaar SAMEC geheten te hebben (een samenwerkingsverbond van cebeco en cehave) 1993-1998, werd per 1 januari 1999 HBM ,Hermans van den Bossche Mechanisatie met Antoin van den Bossche en Rudy Hermans als vennoten opgericht. Kernactiviteiten waren de verkoop en service van landbouwmachines van gerenommeerde merken, zoals Deutz-Fahr, Massey-Ferguson, Lemken, Agrifac, Amac etc.

In 2008 werd de Belgische producent van transportbanden CERMAX bij ons bedrijf gevoegd, hiervoor werd een aparte werkplaats bijgebouwd. Per 1 augustus 2012 werd besloten om de mechanisatieafdeling te verkopen. Na die datum worden alleen nog maar CERMAX producten gebouwd, inmiddels hebben meer dan 600 machines de weg naar tevreden klanten gevonden.

CERMAX bekend van de onderlosser en allerlei transportbanden, bouwt nu ook een stortbakken. Het gaat hier niet over massaproductie, maar dit verklaart de filosofie van ons bedrijf; kwaliteit gaat voor kwantiteit. Er worden ook machines gebouwd volgens de wensen van de klant, dit zijn vaak machines voor specifieke toepassingen.

Eind 2018 is Hermans van den Bossche Machinery bv gestopt en zijn de vennoten zelfstandig verder gegaan. Hierdoor gaat Rudy Hermans verder met cermax verder onder de naam Cermax BV. Inmiddels bouwt Cermax naast de bekende transportbanden en stortbakken nu ook hallenvullers.